Nørrebro Stationsområde - Hvad skal der ske?

En inddragelsesproces som led i udarbejdelse af et idéoplæg om byrum omkring Nørrebro Station. - Idéoplægget udarbejdes af COBE Arkitekter

Høringstype

Andet

Område

Nørrebro

Tidsperiode for høringen

20. januar 2015 til 17. marts 2015

Indsendelsesfrist for høringssvar

17. marts 2015

Høring ikke åben

Nørrebro Station er på vej til at blive et af de største trafikknudepunkter i Danmark, og der er allerede iværksat en række trafik- og byggeprojekter. Den fremtidige biltrafik, bustrafik, s-togstrafik og metrotrafik er planlagt, og rent fysisk kommer disse projekter til at sætte sit præg på området. Metropladsen på Folmer Bentsens Plads er planlagt og tegnet, og biltrafikken kører ikke længere under højbanen, da der er fuld gang i fornyelse af Nørrebrogade sidste del op til Nørrebro Station.
 
 
De fleste øvrige byrum omkring Nørrebro Station er imidlertid nedslidte, og der er ikke en samlet plan for, hvordan de kan anvendes, udformes og indrettes på en måde, så der sikres en sammenhængende udvikling.
 
 
Københavns Kommune har derfor bedt COBE Arkitekter udarbejde er samlet idéoplæg for området. Det skal sætte fokus på, hvordan byrummene kan hænge bedre sammen, hvordan de kan komme til at se ud, og hvordan de kan fungere, så der bliver meget bedre muligheder for handel, ophold og aktiviteter samt hvordan der kan skabes bedre forhold for de mange forgængere og cyklister, der bevæger sig i området. Idéoplægget omfatter Glenteparken og forløbet langs højbanelinjen til det centrale område omkring krydset Frederikssundsvej/Nørrebrogade/Lygten/Nordre Fasanvej. Her ligger 'Skodagrunden', Lyngsies Plads og Bazargrunden, som også skal i spil, ligesom der skal skabes en god sammenhæng til Borgmestervangen og Mimersparken. Et idéoplæg som vil blive brugt i kommunens videre plan- og budgetproces. Der er således ikke truffet en politisk beslutning om en realisering af projektet på nuværende tidspunkt.
 
 
Som en vigtig del af det indledende arbejde med idéoplægget, ønsker vi at inddrage dig. Så er du bosat i området, bruger du området, passerer du ofte forbi eller har du bare interesse for og viden om området, så vil vi meget gerne høre fra dig. Hvilke kvaliteter har området, hvilke udfordringer har området, hvilke behov og ønsker har du og andre? Hvad skal bevares? Inddragelsen har således fokus på at skabe et så bredt og oplyst grundlag som muligt at arbejde videre på idéoplægget med. 
 
 
 
Bliv hørt ved at skrive din kommentar her på siden! På forhånd tak for din hjælp - den er uundværlig!

Ansvarlig

Siri Laursen Projektansat _________________________ KØBENHAVNS KOMMUNE Center for Byudvikling T: 5137 2628 E: cbu@okf.kk.dk